Taiteilija

26.03.2023

Taidealan opintoja minulla on ylempi korkeakoulututkinto: Kulttuuri- ja taidetoiminta hyvinvoinnin edistäjänä. Taidetoiminnan lisäksi koulutukseen kuului palvelumuotoilua, digitalisaatiota ja johtamista. Opinnäytetyö oli vertailututkimus esittävän improvisaatioteatterin ja kohtaamisen laatua parantavista tekijöistä. Opinnäytetyöni löytyy täältä.

Nykyisin opiskelen luovaa kirjoittamista avoimessa yliopistossa. Kirjoittamisessa noudatan improvisaatioteatterista tuttua juonen kehittämiskaavaa. Pidän myös kirjoittaa itseni pulaan. Suurin saavutukseni on 150 kirjoittajan seasta viiden parhaan joukkoon sijoittuminen romaanin kirjoituskilpailussa.

Tilaustyön kirjoitettu ja vuonna 2014 julkaistu draaman käyttöopas seurakunnan työntekijöille on draamamenetelmien osalta minun käsialaani. 

Monipuolisesta taiteen ja kulttuurin eteen tehdystä työstä olen saanut kulttuuristipendin vuonna 2007, henkilökohtaisen kulttuuripalkinnon 2017 ja vuonna 2001 saimme yhdessä Teatteri-illat työryhmän kanssa saman palkinnon, joka on korkein kulttuurin eteen tehty tunnustus Valkeakosken kaupungissa.

Taiteilijalle suunnattuja apurahoja on myönnetty vuosien varrella 78 000 erilaisiin hankkeisiin sekä kulttuuritoiminnan suunnitteluun ja esitysten toteutukseen. Muita huomioita on kutsu monologilla Tampereen teatterikesään ja valtakunnallisille lasten- ja nuorten teatteripäiville. Improvisaatiokilpailun voittaneessa joukkueessa olen ollut jäsenenä kaksi kertaa.

Esiintymisien lisäksi olen toiminut lavastajana. Lavasteverstaalla aloitin vuonna 1995, mutta ensimmäisen oman lavastuksen suunnittelin Valkeakosken kaupunginteatteriin vuonna 2005. Kuvassa Virginia Woolfiin suunnittelemani ja rakentamani lavastus.