Monipuolinen kulttuuritarjonta

Yllätysvieras

Siitä ei naurua tule puuttumaan, kun juhlan, tapahtuman tai koulutuksen keskelle ilmestyy koomikko ihanassa hahmossa. Esitys on vuorovaikutteinen, mutta loukatuksi ei kukaan tule, sillä huumori syntyy yhdessä yleisön kanssa. Yksittäisen esiintymisen hyvä kesto on noin 25 minuuttia, mutta hahmo voi vierailla myös ilman varsinaista esiintymistä. 

Teatterin lavalta oikeaan elämään siirtynyt jo kypsemmällä iällä oleva Varma-rouva on toiminut oppaana kiertoajelulla Teiskon maaseudulla, kulkenut rokkibändin kanssa Suomen karuimmat kuppilat sekä tietenkin keskeyttänyt lukuisat häät ja muut juhlat astumalla mikin varteen. Kuvassa hän matkalla pikkujouluihin järjestämään kuuluisaa tietokilpailuaan: "Joululaulut ja muut juhlapyhät".

Naurutakuun voi varmuudella luvata myös, kun itärajalta liftaamalla pikkujouluihin tai muihin juhliin saapuu ihana Irina Bushcabhanot panemalla pienen haarakonttorin pystyyn mitä eriskummallisemmilla tuotteillaan. Ja jokaisen alan - ei ehkä paras, mutta varmasti halvin - kouluttaja Aimo Naali tarjoaa erittäin mielenkiitoisia käytännön ohjeita työelämän eri osa-alueille. Eikä kulttuuriattasea Terttu Takakiréékään jätä ketään kylmäksi juhlapuheillaan ja yleisellä paheksulla. Miten paljon pieniä mokia voikaan tälle mielestään paremmalle ihmiselle yhden puheen puheen aikana sattua. 

Improvisaatioryhmä ja tilausnäytelmät

Innovatiivinen, osaava ja kokeileva teatterialan tekijöistä koostuva ryhmä: Teatteri-illat on erikoistunut improvisaatioon ja pienoisnäytelmiin. Vuosittain he valmistavat vähintään kaksi kantaesitettävää suomalaista puhenäytelmää Valkeakoskelle Kauppilanmäen museoaluleelle. Näytelmiä ja improvisoituja esityksiä, on mahdollista tilata erilaisiin tilaisuuksiin.  

Improvisaatioteatteriesityksessä ryhmä tarjoaa kahta vaihtoehtoa: Paljon lyhyitä esityksiä tai yksi pitkä näytelmä. Joka tapauksessa ryhmä muodostaa yleisön antamista aiheista, paikoista ja henkilöhahmoista viihdyttävän ja osallistavan teatteriesityksen. Yleisö harvemmin pääsee lavalle, mutta sekin on mahdollista. Silti esitys on osallistava omalla tavallaan. Improvisaatioesitys voi toimia erilaisten paneelien ja koulutusten alustajana. Esityksessä voidaan käsitellä myös etukäteen määrättyä teemaa tai aihetta.

Tilausnäytelmiä on laidasta laitaan saatavilla. MÖÖPELIN PALIKAT farssista, koskettavaan Aleksis Kivestä, hänen tuotannostaan ja suomen kirjakielen synnystä kertovaan KIVI-komediaan. Kasvatusaiheinen POISSAOLOJA-monologi on oivallinen valinta vanhempaintilaisuuksiin.

Lisätietoja näytelmistä: teatteriillat.com 

Esineteatteria lapsille

Hyvikset ja pahikset on kirjailija Anneli Kannon kirjoittama ja ohjaama esineteatteriesitys, joka sai ensi-iltansa jo vuonna 2004. Näytelmä koostuu viidestä myyttisestä tarinasta eri puolilta maailmaa. Arkiset ja tutut esineet toimivat näyttelijän työpareina, kun arkikielelle taipuvat niin Kalevalasta tuttu Sammon ryöstö kuin Kreikan mytologian tarina Minotauruksesta. Muita tarinoita ovat Oisin nuoruuden valtakunnassa, Raamatun syntiinlankeemuskertomus ja hirviö Tahmeaturkki.

Monologi on ollut kutsuttuna Tampereen teatterikesään ja Kansainvälille lasten- ja nuorten teatteripäiville. 

Näytelmän kesto on 45 minuuttia, mutta tarinat ovat irrallisia toisistaan, niin esitys voidaan lyhentää tai esittää osissa. Esitykseen on saatavilla myös työpaja koululuokille ja päiväkotiryhmille.

Stand up komiikkaa

Marko Itkonen kertoo uransa alusta seuraavasti.

- Aloitimme stand up komiikon uramme samaan aikaan Sami Hedbergin kanssa Get up Stand up -ohjelmassa vuonna 2005. Toinen meistä on ihan menestynyt alalla. Yhtään en tiedä, mitä Samille kuuluu.

Nopea ja sukkelasanainen, yleisön kanssa leikittelevä ja lämminhenkinen esiintyjä. Kertoo tarinoita oikeasta elämästä ja annettavaa kyllä riittääkin. Monipuolinen työura antaa laajan kokemuspinnan työkulttuureihin ja erilaisia sattumuksia on hankittu alalta. 

Varsinaisen esiintymisen sijasta stand up koomikko on omiaan juontamassa hauskoja tilaisuuksia, paneelikeskusteluita ja erilaisia tapahtumia.

Kiusallinen esitys

Todella omiaan joihinkin juhliin on huono esiintyjä. Sen vuoksi varmaan Duo Impropaatturi on heittänyt keikkaa vuodesta 2011 lähtien. Myyntivalttina on ollut mainosslogan: "Tilaa ärsyttävän naapurin juhliin." Ja mikä voisi olla kamalampaa kuin syntymäpäiväjuhliin vanhushuollon paikallisten palveluiden esittely, missä tietenkin otetaan vastaan ennakkoilmoittautumisia. Tai työpaikkailmapiirikonsultit, joiden opit eivät ole aivan oppikirjojen mukaisia. Myös puhelinmyyjien live-esiintyminen on ikävä, koska silloin ei voi lyödä edes luuria korvaan. Oli tilaisuus, mikä tahansa näistä, niin luvassa on yksi hirveimmistä humppapumpuista ikinä. Laulu ei ole kummoista ja sanatkin on mitä sattuu. Käsikirjoitettu ja harjoiteltu esitys, joka ei siltä näytä.